Home » Trajecten » GLI: COOL traject

Gecombineerde Leefstijl Interventie (GLI)

Er bestaan verschillende GLI-trajecten: COOL, de Beweegkuur en SLIMMER. Ik bied het programma COOL aan. Het programma wordt 100% door de zorgverzekeraars vergoedt, dit heeft de overheid bepaald. En dat is goed, want het werken naar een gezonde leefstijl is erg belangrijk. Vaak weten mensen wel wat 'goed en minder goed' voor ze is, het kunnen volhouden van een verandering, daar ligt de uitdaging. 

 

Wie komt er in aanmerking voor de GLI?

  • 18 jaar of ouder 
  • Overgewicht (d.w.z. een BMI tussen 25-30 en daarnaast een verhoogd risico op diabetes of hart- en vaatziekten)
  • Ernstig overgewicht  (d.w.z. een BMI van 30 of hoger)
  • De motivatie  om 2 jaar alle sessies bij te wonen en ook tussen de sessies actief aan de slag gaan
  • Een verwijzing van je huisarts 

 

Het traject COOL

COOL staat voor COaching Op Leefstijl. Het programma duurt 2 jaar, tijdens deze periode wordt je individueel begeleidt én middels groepsbijeenkomsten. De individuele begeleiding is maatwerk. De bijeenkomsten hebben te thema's voeding, beweging, slaap, ontspanning en gedragsverandering. Er wordt gewerkt aan een verbetering van Leefstijl, Gezondheid én verbetering van leven!

 

Lees meer over het COOL traject via deze link:

Expertisecentrum Leefstijlinterventies – Aan de slag met het CooL programma

 

Verschillende COOL groepen:

  • Overgewicht
  • Overgewicht en Sport
  • Overgewicht en Diabetici
  • Overgewicht en dames met een Migranten achtergrond

 

Samenwerking Oefentherapie Veenendaal

Vanuit de Oefentherapie vinden wij een duurzame gedragsverandering erg belangrijk, met als resultaat een positief blijvend effect voor Houding- en Bewegingsapparaat. Naast dit effect denken wij graag verder; een duurzame gedragsverandering als het gaat om het krijgen/houden van eigen regie én kwaliteit van leven. Als het gaat om beweging, voeding, slaap en stressmanagement. Zo kunnen wij de cliënten breder helpen. Dit doen wij het geven van Workshops, middels het COOL traject. 

 

Lees meer over de Oefentherapie via deze link:

P.G. Haga Oefentherapie Veenendaal Zuid-West - Oefentherapie Veenendaal Zuid-west

 

Samen bewegen

Het bewegen staat los van het COOL traject, wel  wordt dit op de Hovystraat aangeboden voor een kleine bijdrage. Op verschillende dagen en tijden worden er groepslessen aangeboden, onder begeleiding van Oefentherapeuten/Sportprofessionals.  

 

Aanmelden

Meld je aan via het contactformulier. Ik plan een intake-afspraak met je in. Zodra er een groep van 10 mensen aangemeld staan, wordt de startdatum bekend. Het maximaal aantal deelnemers is 12 personen. Op verschillende momenten in het jaar starten de COOL trajecten. Het traject wordt op verschillende locaties in Veenendaal aangeboden.

 

Sport, Zorg en Welzijn centrum, Hovystraat 37

Gezondheidscentrum, Appelvink 1

 

CooL Traject
PDF – 148,8 KB 20 downloads