Home » Blog » Dat is CooL!

Dat is CooL!

Gepubliceerd op 31 maart 2021 om 13:13

Steeds meer mensen zien in dat hun manier van leven veel bepalend is. Niet alleen het bewegen, het sporten of de hoeveelheid uur dat je wel of niet slaapt, het is veel meer dan dat. Wat is de manier waarop je in het leven staat, hoe werkt jouw stressmanagent en heb jij de regie in eigen hand? 

Ga je klagen? Ga je niet klagen maar dragen? Kun je niet (meer) dragen? Wat is jouw patroon? 

 

Een gezonde leefstijl is alles wat je doet en laat om vitaal te blijven, zowel fysiek als mentaal. Een leefstijlcoach kan je helpen daarin keuzes te maken en in actie te komen. De leefstijlcoach helpt je om een duurzame verandering te maken zodat je jouw leefstijl blijvend kan veranderen. Als leefstijlcoach bundel ik mijn krachten vanuit de Verpleegkunde, Oefentherapie én Personal Training graag!

 

En de zorgverzekeraar helpt je daarbij door het 2 jarige traject CooL (COaching Op Leefstijl) volledig te vergoeden, zonder dat dit invloed heeft op je eigen risico.  Dit traject bestaat uit individuele coaching (met jouw persoonlijke hulpvraag) en groepsbijeenkomsten (waarbij je van anderen kan leren én elkaar motiveert/stimuleert). 

 

Je kunt je aanmelden voor het leefstijlprogramma als je:

  • 18 jaar of ouder bent
  • overgewicht hebt (d.w.z. een BMI tussen 25 en 30) en daarnaast een verhoogd risico op diabetes of hart- en vaatziekten
  • of als je ernstig overgewicht hebt (d.w.z. een BMI van meer dan 30)

 

Wil je weten wat jouw BMI is? Dan kun je deze calculator van het voedingscentrum gebruiken.

 

Deelname is kosteloos maar zeker niet vrijblijvend! Er wordt verwacht dat je alle sessies aanwezig bent en ook tussen de sessies actief aan de slag gaat met je zelf geformuleerde verbeterstappen.

 

Je kunt bij mij terecht via een doorverwijzing van je huisarts/specialist.  Kom eens vrijblijvend bij mij langs voor een gesprek, ik leg je er graag meer over uit.