Home » Blog » Lockdown, hoe ga jij hiermee om?

Lockdown, hoe ga jij hiermee om?

Gepubliceerd op 17 december 2020 om 11:26

De lockdown is (weer) een feit. Dat valt niet mee. Hoe ga jij om met je onvervulde verlangens, met de planning die je voor de december maand had, met de wellicht veranderde werksituatie of met het feit dat je nu niet meer naar de sportschool kan?

 

Wanneer je hierdoor onaangename gevoelens krijgt, maakt dit je menselijk. Het is helemaal niet erg om je onaangenaam te voelen. De vraag is, hoe ga je hier mee om? Wil je het volledig onder ogen zien of ga deze gevoelens uit de weg? 

Sta eens stil bij jouw gedachten, emoties en lichamelijke gewaarwordingen. Wat gebeurt er met je? 

 

We hebben allemaal verschillende automatische patronen die ons dikwijls helpen bij verschillende situaties. Het ene patroon heeft waarschijnlijk vaker jouw automatische voorkeur dan het andere patroon. Een patroon hebben is helemaal niet erg, het kan je vaak helpen. Wanneer je blijft 'hangen' in een patroon, dan kan het nadelig voor je gaan werken. Dan wordt je een slaaf van je patroon. Kies dus bewust voor jouw patroon en daarmee jouw reactie op het onaangename (nu de Lock down) . En dat kan alleen als je wilt én durft te kijken naar jezelf. Doe dit vooral niet streng, wees ook lief voor jezelf. 

 

Hier de patronen voor je op een rijtje. Welk patroon zie je vaak bij jou zelf terug? En vooral; helpt dit patroon jou op dat moment?

  1. Afleiden 
  2. Vermijden 
  3. Relativeren
  4. Nadenken of piekeren
  5. Klagen en schuld
  6. Vasthouden

 

'Een mens lijdt dikwijls het meest door het lijden dat men vreest'

 

Ik help je graag bij het ontdekken van jouw patronen en jezelf te ontwikkelen om jouw doel te bereiken.