Home » Blog » De decembermaand

De decembermaand

Gepubliceerd op 3 december 2020 om 13:35

'Gezond de feestdagen doorkomen'

'Zolang ik niet aankom vind ik het al goed' 

'In december mag ik los gaan'

'In januari doe ik weer normaal'

Wat zeg jij tegen jezelf?

 

Ondanks dat we nog steeds in een tijd leven met maatregelen en onze kersttafel niet vol zal zitten met familie en vrienden, staat onze kersttafel misschien wel vol met lekkers. (en misschien ook wel op andere dagen in december?) Hoe ga je er voor zorgen dat je je niet vol eet? Er zijn zo veel verleidingen.. Hier een aantal tips:

  • Bedenk (samen met je gezin) voor de feestdagen wat je wilt gaan eten en blijf bij dit plan tijdens het doen van de boodschappen. (Ook in de supermarkt liggen de verleidingen op de loer!) Kijk eens goed naar het suikergehalte van bijvoorbeeld de toetjes, kun je hiervoor een lekkere vervanging bedenken? Kan er fruit bij i.p.v. chocoladesaus?
  • Hoeveel gangen wil je gaan eten en hoe vol wil je de borden hebben? Kun je dit echt allemaal op, welke hoeveelheid is slim en hoeveel tijd laat je tussen de gangen? 
  • Wat vind jij een heerlijke groente en eet je deze misschien niet zo vaak? Maak deze groente klaar en misschien wel met een feestelijk tintje zodat het net wat anders is. Maak eens van je komkommer leuke sterretjes of 'spaghetti'  i.p.v. de standaard schijfjes. Smaakt hetzelfde, wel totaal anders voor het oog ;)
  • Ga je je ontbijt overslaan om vervolgens extra (vetrijk, als b.v. meer croissantjes) te eten, of ga je voor een ontbijt wat net weer wat anders is dan normaal én toch ook gezond en vullend? 
  • Hoeveel ben je van plan om te bewegen tussen de dagen en tijdens de dagen door? Ga je zitten en 'vullen', ga je genieten en ontspannen, ga je 'voeden' en bewegen, wat ga jij doen? 

Hoe creatief ben jij!?