Home » Blog » Sara, je nieuwe beste vriendin

Sara, je nieuwe beste vriendin

Gepubliceerd op 3 november 2020 om 16:59

De drukte van de dagen, de uren en de minuten.. die ons soms voorbij vliegen zonder dat we het in de gaten hebben.

Het is zeer zinvol om eens stil te staan en jezelf te checken, hoe gaat het eigenlijk met je? Denk dan aan je nieuwe beste vriendin Sara!

 

S: Stoppen met doen

A: Ademen

R: Ruimte geven aan je ervaringen. Ook als deze misschien niet zo fijn zijn, blijf vriendelijk bij wat je opmerkt

A: Activiteit weer met aandacht hervatten

 

Het helpt echt! Je ademhaling is een krachtige bondgenoot die je altijd bij je hebt en dus altijd kan gebruiken. Het hoeft niet lang te duren. En het kan zo een aantal keer op de dag. Ga eens na bij jezelf, hoe voel je je voor de check en hoe voel je je er na? Gun jezelf een relatie met Sara!

 

Sara is een onderdeel van Mindfulness. En Mindfulness vraagt moed en bereidheid om aandacht te geven aan wat we het liefst vermijden of ontkennen. En dat kan best spannend zijn.

 

Ik help je graag met het opsporen van je automatische patronen. Patronen zijn niet fout! Het onderzoeken of je (automatisch) gekozen patroon je brengt waar jij wilt gaan gaat komen, is de vraag. Het is zinvol om je eigen patronen te herkennen, te accepteren en te onderzoeken. Om vervolgens wellicht voor een andere reactie te kiezen in een situatie of misschien voor een verbeterde versie van het oude patroon.